Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Enterovirová infekce NS diagnoza:B341

Dobrý den,má 3letá vnučka prodělala enterovirové onemocnění,co je toto za nemoc a může se jí to vrátit?nezůstanou jí nějaké následky?,do dneška má na obličeji strupovitou pokožku a kolem pusy jakoby opar,dět.lékařka říká, že to nic není a pravděpodobně se to taky stratí,ale mě vadí to pravděpodobně!!!zčeho to dostala nebo někde chytla.Ví někdo??Díky babička

Odpovědi na otázku

Dobrý den, jde o nakažlivé onemocnění způsobené viry. Děti předškolního věku jsou nejčastěji mezi onemocnělými. Většina enterovirových infekcí probíhá asymptomaticky nebo pod obrazem krátkého nezávažného horečnatého onemocnění, které trvá 2-3 dny. Mohou mít i podobu "syndrom ruka noha ústa" a projevují se erytrémem na jmenovaných místech. Nejčastěji se vyskytují v letních a podzimních měsících. Opakování infekce lze předcházet jen důsledným dodržováním osobní hygieny, ale i dodržováním hygieny vody, potravin či míst pobytu. K přenosu enterovirových infekcí totiž dochází většinou oro-fekální cestou nebo kapénkami.