Poradna - Alternativní medicína

Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Demyelinizace

Dobrý den,je mi 62 let, mám potíže s chůzí a motorikou, lékaři mě říkají, že je to od páteře a tak mě i léčí - ale, rehbilitační lékařka mě poslala na vyš. na neurologii a teprve tady si lékařka všimla, že v mé zprávě o předešlých diagnosách a hospitalizacích je z roku 1979 uvedena diagnosa demyelinizace !!! Dosud si toho nikdo nevšiml, ani má OL (z toho je vidět, jak jsou lékaři svědomití a jak čtou event.propouštěcí zprávy z nemocnice). V roce 1979 jsem se 3 měsíce léčila na neurologii v nemocnici, kam jsem byla přijata s velkými bolestmi hlavy a byla různě vyšetřována (laicky: lumbálky, náfuky hlavy??) a následně byla propuštěna do domácího léčení.... Teprve nyní mi o této diagnose neurolog.lékařka řekla a otázkou: " Vy máte roztroušenou sklerózu???" mě tak vyděsila, že jsem se zeptala, jak na to přišla a sdělila mi, že z uvedené diagnosy - ale nicméně mě posílá na MGR hlavy, kam jsem obj. koncem června - tak uvidím, jestli se mám obávat???!! Mohou být mé obtíže s chůzí, třasem rukou, motáním hlavy a chvilkovými výpadky paměti způsobené tímto onemocněním ?!? Vnímám toto již několik let zpátky a vždy mě všude léčí "na páteř". Nebude na eventuelní léčbu již pozdě??? Jsem z tohoto zjištění docela vyvedená z míry - také jsem své potíže sváděla na páteř a celkově na pohybové ústrojí, ovlivněna lékaři i potížemi. Doslovný závěr z tehdejší propouštěcí zprávy zní : "Přechodný sy zadní jámy, v.s. na podkladě demyelinizace, Cervicocraniální sy s vícečetnými bloky C páteře." To mi bylo 27 let. ... Děkuji Savitri

Odpovědi na otázku