Poradna - Alternativní medicína

Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Co to je a co s tim?

Dobrý den. Prosím o radu a v podstatě i o pomoc. Již asi 2roky mám na malíčku nějaký výrůstek, který má několik suchých vrstev a povrch je velmi hrubý. Nyní se mi udělal tento výrustek i na ukazováčku. Když je povrch opravdu suchý tak na výrůstky používám přípravek Kolodium forte, který povrch vysuší a "vypálí" a poté strhnu aspoň vrchní hrubou vrstvu. Poté mi pokožka zarudne, bolí, loupe se, je měkká, napuchlá.. (tak jako na fotkách). Ale bolák je nižší. Pak se zahojí a třeba 2-3 týdny je to lepší, ale výrustky jsou stále patrné a např. po 2 týdnech mi opět výrustky začínají tvrdnout a zvětšovat se a takto je to stále dokola. Pořád nevím co to je jestli se jedná o bradavici, kuří oko, nebo něco jiného. Nemáte podle fotek s tímto zkušenost? Poradíte mi čím můžu výrůstky léčit? Mám výrustky vysušovat, nebo mastit? zkoušel jsem již vše včetně tekutého dusíku z reklamy. Je toto nakažlivé a jak? Už nevím co s tím, je to velmi nepříjemné a neestetické. Vím, že bych si měl zajít k lékaři osobně, ale prosím nyní o radu dle Vašich zkušeností s tímto problémem! Co to tedy je a jak a čím to mám léčit? Předem Vám mockrát děkuji za pomoc! Jan Janera

Odpovědi na otázku

Dobrý den, dle popisu by mohlo jít o bradavici. Obraťte se na kožního lékaře. Ten zdiagnostikuje a doporučí léčbu. I kdyby šlo o bradavici, může být domácí léčba bez dostatečných výsledků.