Poradna - Alternativní medicína

Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Vhodný lék?

Při příznacích chřipky /teplota,nechutenství, suchý dráždivý kašel / mně byl v lékárně prodán PARALEN GRIP i když jsem uvedl,že jsem kardiak.V letáčku jsem s dočetl,že se nemá používat při onemocnění srdce ze skupiny betablokátorů.Já mám implantovaný defibrilátor pro komorovou tachykardii a užívám BETALOC a z antidepresiv CITALEC.Zajímá mě,zda můžu Paralen využívat a neuškodím si. Děkuji za odpověď. Novotný

Odpovědi na otázku

Dobrý den, uvedený Paralen Grip je kontraindikován pro osoby ,mimo jiné, užívající léky ze skupiny betablokátorů (což Betaloc je) a užívající antidepresiva, což píšete, že je váš případ také, i když uvedený Citalec patří mezi typ III. generace a zde by problém s kontraindikací. Užívání Paralenu Grip nelze doporučit. Bezpečnější bude kombinace normálního Paralenu a suchý dráždivý kašel rešit buď přírodními podpůrnými prostředky a dostatkem tekutin nebo požádat v lékárně o lék na kašel pro vás bezpečný.