Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Zastavený zubní kaz

Zdravím, mám pár otázek k této diagnose zastaveného zubního kazu. Jak je to možné ? Že se některý kaz zastaví, a jiný vám vyžere zub až po kořen. Zajímala by mě odpověď někoho z tohoto oboru, neboť myslím že k tomu aby se zub kazil jsou třeba buď jeden nebo více faktorů, myslím že recidivující kaz je téhlé myšlenky podporujícím důkazem. Neboť myslím, že v případě že člověku chybí vápník, nebo jiné minerály, do toho může být celkový stav organismu překyselený, a tyto podmínky si myslím že vedou k zubní kazu stejně tak jako nedostatečná hygiena, tedy myslím si že si můžete čistit zuby jak chcete, ale jakmile se do zubu dostanou bakterie, tak ty způsobují zubní kaz.. a vlastně proč vůbec na těch zubech ty bakterie žijí ? Přece tu sklovinu nežerou.. tou se neživí nebo ano ? Proč ty bakterie žijí na zubech ? Když mohou žít kdekoli jinde, na kůži třeba, nebo dobře tak v celé ústní dutině.. proč se nešíří do hrtanu a dál do těla ? ¨Proč se zaměřují pouze na ty zuby do kterých se prokopat je velmi složité.. A proč to ty bakterie vlastně dělají ? Co se s těmi bakteriemi děje v pokračování kazu ? Oč těm bakteriím jde ? Zabít nás ? To přece je nesmysl, tady něco nehraje mám takový pocit, že brzo naleznu poslední ozubené kolečko a tzv. klíč ke zdravému chrupu.. A poslední otázku mám k tomu vrtání kazu ? Proč se musí vrtat ? Co když ten kaz prosypu koncentrovaným dezinfekčním prostředkem.. ? Tvrdou zubní tkán nepoškodím... a bakterie spolehlivě pochcípaj v celé hubě... Co si o tomto názoru myslíte ? Třeba takový ozón jestliže zabiji všechny bakterie z kazu ozonem, potom a co vrtat, co se stane s tou kazivou hmotou ? Otázek mám spoustu.. nemáte náhodou někdo laboratoř na víc :D tak rád bych dělal pokusy :D

Odpovědi na otázku