Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Steatóza jater

Dobrý den, rád bych Vás požádal o radu. Obvodní lékařka mi diagnostikovala ztučnělá játra na základě vyšetření ECHO jater. Trápí mne 2roky bolest hlavy, pocit plnosti (je mi těžko), tlak v břiše takový, že se nemohu pořádně nadechnout. Jelikož lékařka nestanovila žádný léčebný proces, prosí, o radu, co dál, zda dieta, nějaká další vyšetření, či léky. Děkuji za radu.

Odpovědi na otázku

Příznaky, které popisujete by mohly se steatozou souviset. Často se však jedná o náhodný nález na ultrazvuku. Co se týče diety, je zásadním nepřítelem jater alkohol. Vhodná je tedy abstinence a dále racionální dieta se správným poměrem živin, udržování přiměřené hmotnosti. Základní informace najdete také zde: http://steatoza-jater.zdrave.cz/steatoza-jater/