Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Lymfangiom kterékoliv lokalizace

Dobrý den, dceři byl diagnostikován Lymfangiom. Momentálně má 2 roky, ale nádůrek se stále zvětšuje. Dostala se ke mě informace o alternativní léčbě Picibanilem. Bohužel u nás neregistrovaný lék. Ve světě jsou ale velmi dobré výsledky této léčby. Expirace se plánuje až do předškolního věku. Chtěla bych se proto zeptat na Váš názor, jestli o tomto "japonském zázraku" něco víte popřípadě jakékoliv jiné informace k tomuto onemocnění.

Odpovědi na otázku

Dobrý den Lucie, vim ze je to uz delsi doba co tu bylo resene toto tema, ale chtela bych se zeptat, zda nakonec vase dcerka na operaci byla. Muj 15 mesicni syn se na ni prave chysta a tak bych rada vedela nejake dalsi podrobnosti. Podle fotky jsou na tom totiz nase deti temer stejne. Predem Vam moc dekuji. Budu rada kdyz se ozvete i na mail: Marketajankujova@seznam.cz
Lymfangiom není úplně rutinní záležitost. Nevím, odkud jste, ale možná by nebylo špatné zkusit konzultaci na dětské klinice ORL ve FN Motol, kde se tito pacienti koncentrují.
Dobrý den Jitko, děkuji za odpověď. Lymfagiom se zvětšuje, ale jak mám poznat kdy je to už moc? Až se začne dusit?? Byly jsme na kontrole a opět nám řekli "wait and see" . Doktoři "u nás" mě nabádají aby se to řešilo, a doktoři, specialisté na tento obor, říkají čekat :-( Takže čekáme. Dcerka má na krku balón jak velký jablko a když chytne rýmu,nebo nějak jinak onemocní, tak je to ještě horší. Na internetu jsem proto nastudovala možnost léčení pomocí PICIBANILU a docela mě to natchlo. Ve světě se tento přípravek aplikuje a má vysokou úspěšnost s minimem komplikací. Díky za diskuzi.
Dobrý den Lucie, moje dcera (2roky) má také lymfangiom. Lékaři nám doporučují operaci, ale já bych se jí ráda vyhnula. Moc toho o lymfangiomu nevíme, na internetových diskuzích jsem nenašla nikoho s touto diagnozou, všichni mají hemangiom. Ráda bych si o tom s někým popovídala a vyměnila si zkušenosti. Pokud budete mít zájem, ozvěte se prosím na email: michala.johnova@centrum.cz
Pokud se lymfangiom zvětšuje, pak je lepší přistoupit k chirurgickému řešení, protože by mohlo dojít k poškození okolních struktur.