Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Střevní potíže

asi 3 měsíce trpím střídavě průjmem provázeným silnými křečemi ve střevech,toto trvá asi 4-5 dnů poté potíže odezní .Vvzskoušela jsem na zklidnění IMODIUM které však nezabralo,pomohla mi SMECTA.Před 15 lety jsem byla operovaná pro aktynomykozu tlustého střeva.Poradíte mi prosímnějaké léky na zklidnění?

Odpovědi na otázku

černý čaj
a nebude to nejaky parazit ktory robi v creve problemy nejaka hlista alebo mrla.
doporučuji jednoznačně lékaře
3 měsíce trpět průjmem a nejít k lékaři - to bych si netroufla...napřed bych zkusila si něco koupit lékárně, pokud by to nepomohlo, šla bych k lékaři, to není samo sebou ...ale předzvěst "něčeho většího"...
mi pomáhá čokoláda na vaření
Chce to jíst banány a pít černý čaj
brát potravu se zinkem,lžíci řeřichy zahradní denně
Určitě byste měla navštívit lékaře, mohlo by se třeba jednat o ulcerózní kolitidu, či její začátky. Pokud by se vyskytovala i krev, určitě bych neváhala.
Dobrý je Noball. Není tak moc drahý, a nebo si na zkoušku v lékárně řekněte jen o vzoreček. je to novinka, tak by vzorek mýt měli.
Bolest: Většinou ji způsobuje křečovité stažení střevní stěny. Bývá při akutních zánětech, jako je virová gastroenteritida, zánět tenkého nebo tlustého střeva a také syndrom dráždivého tračníku, kdy jsou normální rytmické pohyby střeva narušeny toxiny, emočními vlivy, alergiemi na složky potravy, apod.
navšitvte lékeře a zkuste upravit jídelníček
Určitě to chce navštívit lékaře.Tohle může značit třeba i rakovinu střev.
Určitě navštívit lékaře, protože je to jednak nepříjemný stav a navíc může být i začátek nemoci.
střevní problémy mám i já někdy
ahojky, a u lékaře už jste byla? Mojí kamarádce takhle začala alergie na lepek... A též bych se zamyslela nad jídelníčkem-není tam něco, co by mohlo výrazněji dráždit? Mě třeba hodně moc dráždí obyčejný čenek a ještě tak před dvěma lety jsem ho mohla jíst na tuny...Jinak z baských rad - pravá Coca Cola, hořká čokoláda, suchý den starý rohlík, banán.
Já bych doporučila především navštívit lékaře. A to co nejdříve. Jinak k zastavení průjmu se dříve doporučovala jablka, nebo žaludy vyvařené v mléce. Ale já bych určitě utíkala k doktorovi.
Obvykle mi pomáhá čokoláda na vaření.. ale pokud to máte takto často, asi bych neotálela a zašla k lékaři, kteří pomůže odhalit příčinu..
Muškátový oříšek nastrouhat pul lžičky a zapít teplým čajem
Nejprve bych doporučila upravit jídelníček a když si budete jistá, že jíte správně, ale potíže budou přetrvávat, pak URČITĚ LÉKAŘ!
Základem léčby je zjištění příčiny průjmu, který sám o sobě není nemocí, ale příznakem. Může signalizovat například poruchu funkce střev, infekce, zánět, dietní chyby, ale třeba i rakovinu. Mohou se takto projevit i nežádoucí účinky některých léků. Místo experimentování s volně prodejnými přípravky bych vám radila navštívit lékaře, aby vyloučil vážná onemocnění a pomohl vyřešit váš problém komplexně.